Menu

Ontdek hier de redenen waarom een brunch populair is!

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen op de sociale media van vrienden, familie of kennissen: de brunch. Dit is een fenomeen dat is overkomen waaien vanuit Amerika en is niets meer dan een maaltijd waarbij het ontbijt en de lunch gecombineerd zijn. Door deze verrassende combinatie kiezen steeds meer jongeren voor een brunch. Maar wat zijn nou nog meer redenen om te gaan brunchen? Lees snel verder en ontdek waarom het brunchen vandaag de dag niet meer weg te denken is uit onze maatschappij. Wie weet prikkelen we jou om zelf eens het brunchen te ervaren!

#1 Het is een twee in één maaltijd

De belangrijkste reden waarom mensen ervoor kiezen om te gaan brunchen is toch wel dat het een 2 in 1 maaltijd is. Door te gaan brunchen eet je direct twee maaltijden tegelijk wat betekent dat je twee keer zoveel mag eten als tijdens een normaal etentje. Om het nog leuker te maken is een brunch vrijwel altijd in de vorm van een lopend buffet waaruit je kunt kiezen. Hierdoor ga je een stuk gevarieerder eten dan iedere ochtend dat standaard broodje met kaas.

#2 Geniet van zoet en zout door elkaar

Tijdens een diner is het gebruikelijk om te beginnen met hartige gerechten om vervolgens af te sluiten met een zoet toetje. Bij een brunch is hier geen sprake van. Tijdens het lopend buffet staan de zoet en zoute gerechten door elkaar wat betekent dat je niet per se hoeft af te sluiten met een toetje. Alleen bij een brunch is het dan ook mogelijk om een wafel met avocado en een eitje te eten. Het water loopt je hiervan toch al direct in de mond?!

#3 Heerlijk lang uitslapen in de weekenden

Een ander veel gehoord voordeel van brunchen is dat het je de mogelijkheid geeft om langer in bed te blijven liggen. Dit maakt het brunchen ideaal voor in de weekenden waarin jij bijvoorbeeld flink op stap bent geweest. Doordat je langer kunt uitslapen heb jij alle tijd om uit te brakken. Op die manier weet je zeker dat niemand met een knorrig humeur of een heftige kater aan de maaltijd verschijnt. 

#4 Een brunch is gemakkelijk te maken

Als laatste kiezen steeds meer mensen voor een brunch doordat het gemakkelijk te maken is. Van het pannenkoeken- en wafeldeeg tot aan de vulling voor de quiche, de granola en de fruitsalade. Vrijwel alle brunchgerechten kan je eenvoudig een dag van tevoren maken. Heb je de dag ervoor geen tijd? Dan hoef jij je geen zorgen te maken, want alle brunch gerechten kosten slechts enkele minuten om te maken. In iets minder dan een uur heb je dan ook een compleet gedekte tafel om van de brunch te genieten. Is een brunch niet helemaal jouw ding? Overweeg dan eens om een gezellige high tea in Drenthe te houden!